קיצור משמעותי בזמני ההמתנה לטסטים
- חדשות טובות ישראל
- Nov 23, 2017
- 2 min read
מהפכת מבחני הנהיגה המעשיים (טסטים) יוצאת לדרך. משרד התחבורה פרסם היום (חמישי) מכרז להפעלת מערך מבחני הנהיגה המעשיים, הכוללת בין השאר קיצור משמעותי בזמני המתנה ל"טסטים", שימוש במערכות טכנולוגיות מתקדמות ומערך פיקוח ובקרה מקצועי על המבחנים. זאת, במסגרת הרפורמה שמוביל שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ, במבחני הנהיגה המעשיים.
השר כץ ציין כי הזוכים במכרז יחויבו לספק לתלמידים רמת שירות גבוהה ולהקצות לכל תלמיד מבחן נהיגה מעשי ("טסט") ראשון ומבחן חוזר בתוך לכל היותר. זאת לעומת המתנה של מספר חודשים כיום. המבחנים יבוצעו באמצעות שני זכיינים פרטיים שיבחרו במכרז. הארץ חולקה לשני אזורים גיאוגרפיים, כל זכיין יופקד על הקמה ותפעול של מערך המבחנים המעשיים באזור מסוים.

במסגרת הרפורמה במבחני הנהיגה המעשיים, יוקם על בוחני הנהיגה, הכולל עשרות מפקחים של משרד התחבורה. המפקחים שיבצעו בקרה על פעילות הבוחנים, יסייעו בהגברת השקיפות בעת המבחן, ינטרלו פעילויות חריגות ופסולות בזמן אמת ויביאו להעלאה מתמדת ברמת מבחני הנהיגה.
חברת זכתה לפני כחודשיים במכרז לפיתוח , שתשמש את הזכיינים ותשרת את הנבחנים, את בתי הספר לנהיגה, מורים ועובדי משרד התחבורה. המערכת, המהווה קפיצת מדרגה בתחום מבחני הנהיגה, תאפשר בין השאר לנהל את מערך המבחנים המעשיים ולעקוב אחריו, תוך הקפדה על רמה מקצועית גבוהה.
המערכת החדשה תאפשר לשמור על טוהר הבחינות ועל לנבחנים. באמצעותה יבוצע רישום ראשוני של נבחנים, וכן מעקב אחר תשלום אגרה, העברת בקשה לקביעת מבחנים, קבלת מועד למבחן מעשי ותוצאות המבחן המעשי.
הזכיין יידרש להפעיל, שתקבע את מועד המבחן. זימון המבחנים יעשה , לאחר ביצוע המבחן הפנימי בבית הספר ללימוד נהיגה. שיבוץ הבוחנים למבחני הנהיגה יעשה גם כן בצורה אוטומטית. תוצאות השיבוצים ימסרו לבוחנים לפני היציאה למבחןבלבד.
תהליך הבחינה המעשית ישודרג ויתבסס על . כמו כן, יעשה שימוש באמצעים טכנולוגיים הכוללים בין השאר שימוש GPS, מערכת מחשוב ומילוי טופס המבחן באופן ממוחשב.
ברכב יותקנו לתיעוד מסלול נסיעת המבחן ותיעוד הנבחן במהלך הטסט. הצילום יכלול גם בתוך הרכב. כמו כן, תותקן ברכב GPS לצורך ניטור, מעקב ותיעוד מסלולי הנסיעה של הרכב. תיעוד המבחן יועבר למחשב אישי או לטאבלט של הבוחן. אמצעים אלה יסייעו בהגברת הפיקוח והאכיפה וכן בהבטחת אחידות והוגנות במבחנים בין כל התלמידים.
בסיום כל מבחן יידרש כל בוחן למלא טופס ממוחשב. המערכת תחשב את ציון המבחן, באופן אוטומטי, ותודיע למורה הנהיגה ולנבחן על תוצאותיו, עבר או נכשל. נבחנים שנכשלו יוכלו לצפות בתיעוד המבחן על מנת להחליט האם להגיש ערר.
השימוש באמצעים טכנולוגיים, יאפשר בקרה ומעקב על מהלך ותוצאותיו, וישמש גם לבחינת ערעורים על החלטות הבוחן. הערעור יבחן על ידי גורם בכיר של הזכיין אל מול הצילום ועל ידי מפקחים של משרד התחבורה.
במסגרת הרפורמה, נקבעו מנגנונים מדידים ואובייקטיביים למניעת הטיית אחוזי ההצלחה של התלמידים, לדוגמא איסור קביעת מנגנוני תמרוץ לבוחנים על פי אחוזי מעבר או כישלון. הזכיין יגיש דוח סטטיסטי מדי רבעון, או כפי שיקבע, על אחוזי ההצלחה והכישלון של כל בוחן, לצורך הפקת לקחים.
במהלך השנים האחרונות, גדל הביקוש למבחני נהיגה מעשיים, זאת בין השאר כתוצאה מהגידול באוכלוסיה, הורדת גיל הזכאות ללימודי נהיגה ועלייה ברמת החיים בישראל. כתוצאה מכך, נאלצים כיום תלמידי נהיגה להמתין במקרים רבים בין שלושה לארבעה חודשים לטסט.
שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ ציין כי מדובר ברפורמה מהפכנית המהווה קפיצת מדרגה בכל הנוגע למבחני הנהיגה המעשיים. הרפורמה כוללת בין השאר שימוש במערכות טכנולוגיות מתקדמות ומערך פיקוח ובקרה מקצועי על המבחנים. "קיצור זמני ההמתנה למבחנים, יחסוך לתלמידים הנדרשים לבצע טסט חוזר, מאות שקלים, מאחר ועתה הם ידרשו לקחת פחות שיעורי נהיגה בין טסט לטסט", הוסיף השר כץ.
לפרטים: אבנר עובדיה- 050-5548088
Comments